About Me

Al sinds ik een kleine jongen ben sta ik graag op mijn eigen benen. Namen mijn ouders me mee de bergen in voor korte, soms ook lange wandelavonturen. Nu zoek ik zelf het avontuur. Alleen of met vrienden. Dichtbij huis of juist ver weg. Ik ben nog steeds graag in de bergen. De hoogte in. Ik geniet van de bossen. De heide. Ik geniet van buiten zijn. Outdoor. Voor een paar uur of een dag, maar liever een week.

Op deze hoogvlakte leefde ik een week lang op niet veel meer dan hartkeks.

In 2008 ging ik voor het eerst echt op pad. Een meerdaagse wandeltocht in de Vercors. Op deze hoogvlakte leefde ik een week lang op niet veel meer dan hartkeks. De harde biscuitjes kwamen me al na 2 dagen de strot uit. Samen met mijn goede vriend Karel ontdekte ik een totaal nieuwe wereld. Nadat alle dagjesmensen weer vertrokken zijn is er niets dan rust te vinden in de bergen. De laatste zonnestralen die de hoge verlaten toppen aanraken. Daar, buiten het bereik van de bewoonde wereld, daar ligt het echte avontuur.

Laten we vier jaar vooruit gaan. Nog voor ik 25 ben ontdek ik twee nieuwe disciplines. December 2011 schrijf ik me in voor een hoog alpiene beklimming van de Mont Blanc, koning van de Alpen. Na een half jaar hard trainen sta ik op 21 augustus op de 4810 meter hoge witte top. Een jongensdroom die uitkomt.

Ik ga op zoek naar een alternatief en vind dat in het trail runnen.

Discipline twee ontdek ik in diezelfde periode. In de voorbereiding op de beklimming van de Mont Blanc wordt ik overgehaald om te gaan hardlopen, niet de beste aansluiting maar een goede aanvulling, vooral voor de conditie. Na de 10 mijl van Zwolle Zuid waar ik keurig in de top 40 terecht kom (op plaats 39) heb ik zoveel last van mijn schenen dat ik het hardlopen voor onbepaalde tijd moet stilleggen. Ik ga op zoek naar een alternatief en vind dat in het trail runnen.

Inmiddels heb ik meerdere races gelopen, vele hoogtemeters afgelegd. Ik verleg graag mijn grenzen en ben een echte doorzetter. Op zoek naar avontuur. Alleen of met vrienden. Trail running, wandelen, een hoog-alpiene tocht of een meerdaagse hike. Buiten slapen, buiten eten, buiten leven.

Op de Gran Paradiso